Een nieuwe veerverbinding

 • kaartveerpont

 • Op initiatief van bewoners Op Zuid hebben we vanuit Stedelinks010 de mogelijkheid voor een zelfstandige veerpont tussen Charlois en Katendrecht onderzocht.


  Sinds 12 september is het zover: u kunt overvaren met of zonder de fiets van het Charloisse Hoofd naar Katendrecht, de SS-Rotterdam, het Deliplein, Theater Walhalla, de Wilhelminapier, Hotel New York, LantarenVenster en via de Erasmusbrug naar het centrum.


  En andersom, kunt u nu varen naar Charlois, naar de Maastunnel of het Historische Centrum van Oud-Charlois, de Kunstenzone Oud-Charlois of eenvoudig door naar het Zuidplein of het Zuiderpark.

  Charlois ~ Katendrecht 

  Met een veerverbinding tussen het Charloisse Hoofd en de SS Rotterdam worden twee bijzondere stadsdelen met elkaar verbonden en ontstaat er een geweldige aaneengesloten wandel- en fietsroute langs het mooiste panorama van Rotterdam; over Katendrecht, de Wilheminapier, de Erasmusbrug, langs de historische Veerhaven, de Euromast en de Maastunnel, en in omgekeerde volgorde. Een verbinding voor voetgangers en fietsers, bewoners, scholieren, forensen, wandelaars, joggers en bezoekers. 


  Realisatie

  Voor de realisatie van deze veerpont is ondersteuning verkregen van de gemeente Rotterdam en het DeltaportDonatiefonds.


  Maastunnel gesloten

  De Maastunnel is afgesloten voor het autoverkeer van Noord naar Zuid. Vertrekken van Zuid blijft mogelijk maar thuiskomen is een ander verhaal. VeerpontZuid biedt een alternatieve route.

 • fotoboot

 • divider2

 • Wat kost dat dan?


  Om een veerpont te laten varen tussen het Charloisse Hoofd en de aanlegsteiger van de SS-Rotterdam, op 5 dagen per week, voor 6 uur per dag, voor een periode van 3 jaar, dan kost dit ongeveer 480.000,- euro, dus 160.000,- euro per jaar. In deze kosten zit alles inbegrepen; boot, schippers, brandstof, aanpassingen aan de boot voor fietsen, vergunningen en verzekeringen. De pont vaart dan niet op commerciƫle basis, maar als een sociale voorziening!


  In principe kan iedereen dan gratis oversteken! 

  Maar! Als volwassenen bijvoorbeeld wel iets zouden betalen, kunnen we vaker varen en bijvoorbeeld ook op bijzondere momenten, tijdens het Filmfestival Rotterdam, Art Rotterdam, De Wereldhavendagen of tijdens het Kunsweekeind Charlois, de South Explorer, De Zuiderparkspelen of tijdens andere evenementen Op Zuid!